Bli kund

Behöver du eller din personal göra ett arbets-EKG (arbetsprov)?

Ett arbetsprov (eller arbets-EKG) görs för undersöka hur hjärtat, lungorna och blodcirkulationen fungerar när man anstränger sig. Det ger också en bild av den fysiska prestationsförmågan. Faktum är att Hälsobolaget är enda privatsjukvården i närområdet som utfärdar arbets-EKG!

Syftet med att ta ett arbets-EKG är att ta reda på om hjärtat får tillräckligt med syre och om man får ont i bröstet eller har störningar i hjärtats rytm när man anstränger sig. En orsak till undersökningen med arbetsprov kan vara uppföljning efter hjärtinfarkt eller utredning av bröstsmärtor, kärlkramp, oregelbunden hjärtrytm, oklar andfåddhet eller blodtrycksreaktion.

Man använder sig av EKG, elektrokardiogram, för att mäta hjärtats elektriska aktivitet i vila och i samband med ansträngning. EKG visar hjärtats rytm, impulsutbredning samt eventuella skador på hjärtmuskeln.

Hos Hälsobolaget kommer du att få anstränga dig på en testcykel där läkaren undersöker och registrerar EKG, blodtryck och andningsfrekvens före, under och efter ansträngningen.

Klicka nedan för intresseanmälan. Eller ring direkt för att boka tid – 0771-35 43 30.

Boka tid för arbets-EKG (arbetsprov)

Så här förbereder du dig inför hälsoundersökningen på Hälsobolaget:
  • Ta med lämpliga kläder och skor för cykling. Omklädningsrum med dusch finns, ta med handduk.
  • Undvik att smörja in dig med hudkräm på kroppen eftersom elektroderna har svårare att fastna då.
  • Undvik att äta någon större måltid precis innan undersökningen.
  • Om inte annat anges ska du ta din medicin som vanligt.

OBS! Undvik rökning direkt innan provet.