Bli kund

Hälsobolaget utför medicinska kontroller för nattarbete. Boka tid för intyg redan dag.

Vi har alla en naturlig dygnsrytm som styrs av ljuset. Naturligt är vi därför vakna och aktiva på dagen och sover på natten, då mycket av kroppens reparationsarbete utförs (exempelvis ökar tillväxthormon, testosteron och immunförsvarets aktivitet då). Just nattarbete ger ökade risker för negativa effekter. Och som arbetsgivare är du skyldig att erbjuda medicinska kontroller i arbetslivet. Vi utför medicinska kontroller och utfärdar tjänstbarhetsintyg för nattarbete.

För anställda som arbetar minst 3 timmar av dygnets timmar mellan 22-07 eller som troligtvis kommer att arbeta minst 38 procent av årsarbetstiden på natten, måste erbjudas en medicinsk kontroll. Hälsoundersökningen ska genomföras innan arbetstagaren börjar sin anställning och därefter i olika årsintervall beroende på yrkesgrupp.

Hälsoundersökning vid nattarbete

En hälsoundersökning ges för att ta reda på om arbetstagaren har någon större risk för ohälsa eller olycksfall i arbetet (hjärt- och kärlsjukdomar, mag- och tarmsjukdomar, sömnstörningar) och undersökningen är inriktad på att se eventuella risker för hjärt- och kärlsjukdomar, mag- och tarmsjukdom, sömnstörningar, levnadsvanor och olyckstillbud. Syftet med dessa är att ta reda på om arbetstagaren har särskilt stor risk för ohälsa eller olycksfall i sitt

Boka tid för medicinsk kontroll och intyg för nattarbete

Klicka nedan för att göra en intresseanmälan. Eller ring direkt för att boka tid – 0771-35 43 30.

INTRESSEANMÄLAN